Eieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de kip in dunne reepjes en de lente-ui in fijne ringetjes.
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
-
Schil de gember en snij fijn. Pel het teentje look en snipper fijn. Snij de chilipepertjes fijn.
-
Marinade: meng de sojasaus met de eidooier. Roer goed door en voeg het aardappelzetmeel toe.
-
Roer tot alles mooi gemengd is en roer er wat olie door. Schep de kippenreepjes eronder en laat rusten.
-
Saus: meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet opzij (1 el Boni Selection tomatenpuree, ½ kl aardappelzetmeel, 2 kl Boni Selection sojasaus, 1 el rijstazijn en 3 el kippenbouillon).
-
Verhit een flinke laag arachideolie in de wok tot 190°C. Frituur de kippenreepjes knapperig in porties. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm op een rooster in de oven.
-
Giet de gebruikte olie in een kom en bewaar voor een andere keer.
-
Maak de wok schoon met keukenpapier en verwarm.
-
Voeg 3 el olie toe en roerbak de chilipepertjes tot ze gaan ruiken. Voeg de fijngesneden gember en look toe en laat enkele sec meebakken.
-
Giet de saus erbij en laat indikken.
-
Voeg de kip toe en laat al roerend opwarmen. De stukjes kip moeten bedekt zijn met de saus.
-
Breng op smaak met sesamolie en schep door elkaar.
-
Werk af met sesamzaadjes en lente-ui. Serveer met witte rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven