Gelei van bloedsinaasappel

Gelei van bloedsinaasappel

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snij met behulp van een scherp mes de partjes vruchtvlees van tussen de witte vliesjes (= peler à vif).

  2. Verdeel de partjes sinaasappel over mooie glaasjes.

  3. Los het agar agarpoeder op in een weinig sinaasappelsap.

  4. Voeg toe aan de rest van het sinaasappel- en citroensap, samen met de takjes rozemarijn. Los de suiker erin op en breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken.

  5. Verwijder de rozemarijn en verdeel de mengeling over de glaasjes. Laat opstijven.

  6. Doe de sinaasappelzeste met het sap en de suiker in een pannetje. Verhit op een laag vuur tot de suiker opgelost is.

  7. Vis, als de vloeistof bijna verdampt is, de sinaasappelsnippers met een vork uit de vloeistof. Leg ze op bakpapier. Trek de snippers uit elkaar en laat drogen.

  8. Werk de geleitjes af met sinaasappelzeste en serveer.