Gelei tricolore

Gelei tricolore

Kookgerei

Zeef (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de diepgevroren blauwe bessen in een kookpot en laat met deksel 20 min koken op een zacht vuur.

  2. Giet de bessen door een fijne zeef met daarin een neteldoek. Laat uitlekken. Pers, door de neteldoek dicht te draaien, en vang het heldere sap op.

  3. Weeg het opgevangen sap en voeg ½ van het gewicht aan geleisuiker toe.

  4. Giet in een kookpot en laat al roerend 3 min zachtjes koken.

  5. Giet de hete gelei in een steriele confituurbokaal en laat afkoelen.

  6. Was de rabarber, snij in stukken van 2 cm en doe in een kookpot. Schillen hoeft niet.

  7. Zet op een zacht vuur met 75 ml water en laat 15 min pruttelen onder deksel.

  8. Giet de rabarber door een fijne zeef met daarin een propere neteldoek. Laat uitlekken. Pers, door de neteldoek dicht te draaien, en vang het heldere sap op.

  9. Weeg het opgevangen sap en voeg ½ van het gewicht aan geleisuiker toe.

  10. Giet in een kookpot en laat al roerend 3 min zachtjes koken.

  11. Giet de gelei bovenop de opgesteven bessengelei en sluit de bokaal met het deksel.

  12. Doe de diepgevroren kersen in een kookpot en laat met deksel 15 min koken op een zacht vuur.

  13. Giet de kersen door een fijne zeef met daarin een propere neteldoek. Laat uitlekken. Pers, door de neteldoek dicht te draaien, en vang het heldere sap op.

  14. Weeg het opgevangen sap en voeg ½ van het gewicht aan geleisuiker toe.

  15. Giet in een kookpot en laat al roerend 3 min zachtjes koken.

  16. Giet de gelei bovenop de opgesteven rabarbergelei en sluit de bokaal met het deksel.

  17. Laat opstijven.