Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de diepgevroren blauwe bessen in een kookpot en laat met deksel 20 min koken op een zacht vuur.
-
Giet de bessen door een fijne zeef met daarin een neteldoek. Laat uitlekken. Pers, door de neteldoek dicht te draaien, en vang het heldere sap op.
-
Weeg het opgevangen sap en voeg ½ van het gewicht aan geleisuiker toe.
-
Giet in een kookpot en laat al roerend 3 min zachtjes koken.
-
Giet de hete gelei in een steriele confituurbokaal en laat afkoelen.
-
Was de rabarber, snij in stukken van 2 cm en doe in een kookpot. Schillen hoeft niet.
-
Zet op een zacht vuur met 75 ml water en laat 15 min pruttelen onder deksel.
-
Giet de rabarber door een fijne zeef met daarin een propere neteldoek. Laat uitlekken. Pers, door de neteldoek dicht te draaien, en vang het heldere sap op.
-
Weeg het opgevangen sap en voeg ½ van het gewicht aan geleisuiker toe.
-
Giet in een kookpot en laat al roerend 3 min zachtjes koken.
-
Giet de gelei bovenop de opgesteven bessengelei en sluit de bokaal met het deksel.
-
Doe de diepgevroren kersen in een kookpot en laat met deksel 15 min koken op een zacht vuur.
-
Giet de kersen door een fijne zeef met daarin een propere neteldoek. Laat uitlekken. Pers, door de neteldoek dicht te draaien, en vang het heldere sap op.
-
Weeg het opgevangen sap en voeg ½ van het gewicht aan geleisuiker toe.
-
Giet in een kookpot en laat al roerend 3 min zachtjes koken.
-
Giet de gelei bovenop de opgesteven rabarbergelei en sluit de bokaal met het deksel.
-
Laat opstijven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven