Gelakte kipkotelet met witlof-sinaasappelslaatje
noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Lak: laat de honing met de zoete chilisaus en het citroen- en sinaasappelsap inkoken tot een halfstroperige laksaus.
-
Bak één eetlepel amandelschilfers lichtbruin. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn.
-
Spoel de sinaasappel en snij in fijne plakjes.
-
Bak de kipkoteletten krokant in boter, met eventueel wat olie eraan toegevoegd.
-
Giet het vet weg en voeg de lak en sinaasappelplakjes toe. Laat kort inkoken en verdeel de rozemarijn en amandelschilfers erover.
-
Slaatje: snij het witlof in de lengte fijn.
-
Snij de sinaasappel in partjes (= peler à vif) en bewaar het sap.
-
Bak de amandelschilfers bruin.
-
Meng het gesneden witlof met de partjes sinaasappel. Besprenkel met de olijfolie en het sinaasappelsap. Werk af met de amandelschilfers.
-
Schik de gelakte kipkoteletten met sinaasappelschijfjes, rozemarijn en amandelschilfers op een schotel. Schik het witlof-sinaasappelslaatje op een ander bordje. Serveer samen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven