Gekruide peergranola, met gekaramelliseerde peren en plattekaas

Gekruide peergranola, met gekaramelliseerde peren en plattekaas

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk , noten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij 2 peren in kleine stukken. Zet de peren, Luikse stroop, ahornsiroop en water in een kookpot. Voeg de chilipoeder en speculaaskruiden toe. Kook de peren tot ze zacht worden, mix glad.

  2. Verwarm de oven voor op 170°C.

  3. Meng de havermout met de zoute notenmix en pecannoten. Voeg de blonde cassonade en de arachideolie toe en meng goed.

  4. Spatel de perencompote door de notenmengeling. Verdeel deze mengeling op een bakplaat. Bak gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.

  5. Roer de granola goed door elkaar en bak nogmaals 15 min. Haal de spiced pear granola uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in een luchtledige pot of bokaal.

  6. Snij de 2 andere peren in 6 gelijke stukken.

  7. Bak de peren in hete boter, voeg wat blonde cassonadesuiker toe en laat de peren karamelliseren.

  8. Doe de plattekaas in diepe kommetjes, schik de gekaramelliseerde peren erbij en werk af met de spiced granola.