Gekoeld soepje van witte asperges

Gekoeld soepje van witte asperges

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  2. Schil de witte asperges met de dunschiller vanaf het kopje naar beneden en snij het harde voetje eraf.

  3. Snij de asperges in kleine stukjes en stoof samen met de aardappelblokjes in boter, zonder te laten kleuren.

  4. Overgiet met de kippenbouillon, voeg laurier toe en breng aan de kook. Laat gaar koken in 30 min.

  5. Verwijder het laurierblaadje. Mix de soep en duw door een zeef. Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Zet minstens 1 u in de koelkast.

  7. Snij de aspergetips met een dunschiller in fijne linten.

  8. Serveer de koude soep in kleine glaasjes en werk af met de groene aspergetagliatelle.

  9. Rasp er wat zeste van citroen over en serveer.