Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en halveer ze. Halveer de lookbollen, maar pel ze niet.
-
Neem een pan, verwarm de olie en verwarm de ui even kort. Leg de lookbollen met de gesneden kant naar boven in de pan. Voeg de suiker, balsamicoazijn, water, peper en zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 50 minuten pruttelen. Roer af en toe.
-
De uien en lookbollen zijn klaar als de uien zacht zijn en het vocht verdampt is. Je kan de uien een week bewaren in de koelkast.
-
Tip: verwarm 250 gr gekaramelliseerde uien met 500 ml runderbouillon en laat dit 5 minuten pruttelen. Zo krijg je een lekker uiensoepje. Heerlijk met een gegratineerd stokbroodje met kaas en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven