noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Snij de pruimen, dadels en vijgen in grove stukken en laat er ook een paar heel. Week al het gedroogde fruit en de rozijnen met het sinaasappelsap 30 min in een pannetje.
-
Halveer ½ rode kool en snij deze helften weer door 2, tot je parten hebt van ± 2 cm breed. Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en een snuifje zout. Smeer de rode koolparten aan beide kanten goed in. Leg ze in een braadslede, bestrooi met 1 el suiker en zet in de oven. Haal de parten na 15 min uit de oven. Keer ze voorzichtig om en bestrijk ze opnieuw met de balsamicoazijn. Besprenkel opnieuw met ½ kl suiker en zet ze nog 15 min in de oven.
-
Verwarm het gedroogde fruit in het pannetje op een laag vuur in ± 10 min.
-
Haal de rode koolparten uit de oven en leg ze op een bord, reken 2 à 3 parten per persoon.
-
Schep het gedroogde fruit naast de rode kool. Bestrooi met de noten. Besprenkel nog met wat sinaasappelsap van bij het gedroogde fruit.
-
Kruid de bloedworsten met peper en zout. Bak de bloedworsten aan alle zijden in hete boter op een zacht vuur.
-
Serveer met gedroogde abrikozen en een takje verse tijm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven