Geitenkaashoningijs met gekaramelliseerde peer

Geitenkaashoningijs met gekaramelliseerde peer

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. IJs: verkruimel de geitenkaas in een kom en meng er beetje bij beetje de gekoelde room bij. Meng niet te hard of je krijgt geitenkaasboter!

  2. Doe de eigelen in een kom.

  3. Verwarm de melk met de honing en het zout, maar laat niet koken. Giet de warme melk al roerend zachtjes over de eigelen.

  4. Giet het mengsel opnieuw in de kookpot en zet op een laag vuur. Laat het mengsel indikken onder voortdurend roeren met een silicone spatel. Controleer dat de temperatuur maximum 75°C is.

  5. Giet deze massa door een zeef bij de geitenkaas. Roer het mengsel en laat afkoelen.

  6. Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine.

  7. Laat de ijsmachine draaien zoals voorgeschreven.

  8. Na ± 30 minuten zal het ijs klaar zijn. Schep het ijs uit de kom in een diepvriesdoos, dek af en bewaar in de vriezer.

  9. Gekaramelliseerde peer: schil de peren en snij in 4.

  10. Verhit de boter in een pan. Bak, zodra de boter bruist, de peren aan alle kanten aan.

  11. Als de peren lichtjes bruin zijn, bestrooi ze met suiker en laat karamelliseren.

  12. Rooster de amandelschilfers in een hete antiaanbakpan. Strooi, eenmaal gekleurd, op een bord en laat afkoelen.

  13. Serveer de peren warm met het geitenkaashoningijs en versier met geroosterde amandelschilfers.

  14. Tip: je kan zowel volle of halfvolle melk gebruiken. Hoe hoger het vetpercentage in de melk, hoe romiger het ijs wordt. Als je plattekaas of yoghurt wil gebruiken, kan je de ingrediënten niet koken, omdat ze dan schiften. Wanneer de ingrediënten toch moeten koken, voeg de plattekaas of yoghurt pas toe als het gekookte mengsel volledig is afgekoeld.

  15. Tip: werk hygiënisch, want ijs is zeer gevoelig voor bacteriën. Zorg dat al je hulpmiddelen schoon en droog zijn!