Gehaktballetjes met salsa en zure room
Sophie & Lieven
spar middelkerke
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gehaktballetjes
Pel de rode uien en tenen look. Snipper zeer fijn. Verwijder de pitten uit 12 zwarte olijven en hak fijn. Snipper de basilicum fijn.
-
Meng het gehakt goed met de fijngesnipperde ui, look, olijven, basilicum. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
-
Ontpit 16 zwarte olijven.
-
Neem een beetje gehakt in je handpalm en druk een olijf erin. Rol het gehakt rond de olijf tot een bal.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Vet een ovenschotel in met wat olijfolie. Leg de gehaktballen in de ovenschotel. Bak ze 30 à 35 min in de voorverwarmde oven.
-
Salsa
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snij in 2. Doe in het hakmolentje en mix. Giet af in een zeef. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de rode en gele paprika. Snij in stukken en doe in het hakmolentje. Voeg de balsamicoazijn, honing, olijfolie, peper en zout toe. Mix enkele sec.
-
Doe de zure room in een potje en klop los. Zet koud tot gebruik.
-
Schik de salsa op de borden, serveer met de gehaktballetjes en wat zure room.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven