Gehaktballetjes met pittige knolseldersaus

Gehaktballetjes met pittige knolseldersaus

Kooktips

Het recept van Knolseldersaus kan u ook op onze website vinden.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ballen

    Snij 8 salieblaadjes fijn.

  2. Doe het gehakt, de panko, de ricotta en de salie in een kom. Kruid met peper en zout en kneed door elkaar.

  3. Rol 20 ballen en bak ze rondom bruin in olijfolie.

  4. Blus met kippenbouillon en dek de pan af. Laat op een laag vuur verder garen.

  5. Saus

    Doe 1 el olijfolie in een pot en roerbak de kurkuma, de lookpuree, het gerookt paprikapoeder en de espelettepeper op een laag vuur.

  6. Voeg de knolseldersaus toe en roer stevig door elkaar. Kruid met zout.

  7. Verwarm de krieltjes 4 min in de microgolfoven.

  8. Serveer de balletjes met knolseldersaus en krieltjes.