Gehaktballen met kriekensaus

Gehaktballen met kriekensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snipper fijn. Kleur de sjalot in hete boter, laat afkoelen. Meng de afgekoelde sjalot met het gehakt, mosterd en eieren. Kruid met peper en zout.

  2. Was, pluk en hak de peterselie fijn. Hou wat apart voor de afwerking en voeg de rest toe aan het gehakt.

  3. Draai bolletjes van dit gehakt. Bak de gehaktballen in boter.

  4. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en werk de aardappelen met boter en melk op tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Giet de Noorderkrieken met alle vocht in een kookpot en laat samen met het bouillonblokje opkoken.

  6. Meng water met puddingpoeder en dik de saus hiermee in.

  7. Laat de gehaktballetjes wat opwarmen in de saus.

  8. Serveer de aardappelpuree met de gehaktballen in kriekensaus.