Gehaktballen met cheddar, country potatoes en BBQ-saus
Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kaassaus: breng de room aan de kook. Haal van het vuur en roer er de smeltkaas door tot deze gesmolten is.
-
Verdeel de kaassaus over silicone ijsblokjesvormen en laat opstijven in de koelkast.
-
BBQ-saus: schil 1 ui en snipper in halve ringen.
-
Verhit 3 el arachideolie in een kookpot. Bak de ui glazig. Voeg paprikapoeder toe en roer goed door. Blus met ketchup en tomatenpassata.
-
Verkruimel het rundsbouillonblokje erover en voeg de worcestersaus en suiker toe.
-
Breng aan de kook en laat 15 min rustig pruttelen op een zacht vuur zonder deksel.
-
Warm de oven voor op 200°C.
-
Was de aardappelen en snij in wedges. Verdeel ze over een ovenplaat met bakpapier.
-
Besprenkel met arachideolie en verdeel de country potatoeskruiden erover. Hussel goed door elkaar.
-
Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
-
Roer 1 eidooier, zwarte peper en zout door de americain natuur.
-
Maak 4 ballen van het gehakt van elk 150 g. Duw met de duim een kuiltje in elke gehaktbal.
-
Vul het kuiltje op met een bevroren blokje kaassaus.
-
Vouw het gehakt er stevig rond en druk goed aan.
-
Verhit geklaarde boter in een bakpan.
-
Bak de ballen rondom goudbruin in een pan op een matig vuur. Bak ze eerst op de vouwnaad.
-
Schep ze over in een vuurvaste schotel en overgiet met het braadvet. En bak nog 12 min in de voorverwarmde oven.
-
Serveer de ballen met de country potatoes en BBQ-saus. Werk af met een toefje zure room.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven