Gegrilde scheermessen met kruidenboter

Gegrilde scheermessen met kruidenboter

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de scheermessen in voldoende koud stromend water.

  2. Snij ze voorzichtig overlangs open met een scherp mesje.

  3. Haal het vruchtvlees er zachtjes uit. Verwijder het taaie witte gedeelte van de ingewanden, daar zit meestal zand in. Spoel de taaie stukken nogmaals in koud water. Hou apart.

  4. Reinig de schelpen en dep droog met keukenpapier.

  5. Snij de verschillende kruiden fijn. Meng de malse boter met alle fijngesneden kruiden. Kruid af met peper, zout, sap en zeste van 1 citroen.

  6. Leg het vruchtvlees in de schelpen, en verdeel de kruidenboter erover.

  7. Bestrooi met amandelpoeder.

  8. Leg op een ovenschaal.

  9. Laat 10 min grillen in de oven en serveer direct op het bord.