Gegrilde maïs met Parmezaanse kaas

Gegrilde maïs met Parmezaanse kaas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de lookteentjes en snipper heel fijn. Meng onder de mayonaise.

  2. Haal de bladeren en draadjes van de maïskolven en schik ze in een kookpan. Vul aan met water tot de maïskolven net onder staan en voeg een koffielepel zout toe aan het water.

  3. Breng de maïs aan de kook en laat 10 minuten koken met het deksel erop. Giet ze af en laat de maïskolven goed uitstomen.

  4. Bestrijk de maïskolven met gesmolten boter en gril ze op de barbecue of in een grillpan tot ze mooi gekleurd zijn. Laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen.

  5. Rasp de Parmezaanse kaas in een diep bord. Strijk de maïskolven in met de lookmayonaise en rol ze door de geraspte Parmezaanse kaas.

  6. Serveer met limoenpartjes.