Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de look en snij in fijne plakjes.
-
Rasp de zeste van ½ citroen en snij de andere helft in partjes.
-
Meng de ricotta met de citroenzeste en een snuif zout. Zet in de koelkast.
-
Schik de tomaatjes in een ovenschaal en schep de olijfolie, honing, komijn, lookplakjes en ¾ van de takjes oregano erdoor. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schik de partjes citroen ertussen.
-
Zet 20 min in de oven tot de tomaatjes openbarsten.
-
Zet dan nog 5 min onder de grill tot ze net niet zwart blakeren. Verwijder de citroenpartjes.
-
Lepel de koude ricotta op de bodem van een schaal. Schik de warme tomaatjes met vrijgekomen sappen en smaakmakers erop.
-
Bestrooi met espelettepeper en werk af met de resterende blaadjes oregano.
-
Serveer met gegrilde pitabroodjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven