Gegrilde kerstomaatjes met oregano op een bedje van ricotta

Gegrilde kerstomaatjes met oregano op een bedje van ricotta

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de look en snij in fijne plakjes.

  3. Rasp de zeste van ½ citroen en snij de andere helft in partjes.

  4. Meng de ricotta met de citroenzeste en een snuif zout. Zet in de koelkast.

  5. Schik de tomaatjes in een ovenschaal en schep de olijfolie, honing, komijn, lookplakjes en ¾ van de takjes oregano erdoor. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schik de partjes citroen ertussen.

  6. Zet 20 min in de oven tot de tomaatjes openbarsten.

  7. Zet dan nog 5 min onder de grill tot ze net niet zwart blakeren. Verwijder de citroenpartjes.

  8. Lepel de koude ricotta op de bodem van een schaal. Schik de warme tomaatjes met vrijgekomen sappen en smaakmakers erop.

  9. Bestrooi met espelettepeper en werk af met de resterende blaadjes oregano.

  10. Serveer met gegrilde pitabroodjes.