Gegrilde dunne lende met bordelaisesaus, lardo en frietjes
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de sjalotten en snij 6 ervan in partjes.
-
Ontvel de tomaten en snij in Verwijder de pitjes. Snipper het 7de sjalotje fijn en meng onder de tomaten. Kruid met wat peper en zout.
-
Smelt een klontje boter in een pan en fruit de sjalotpartjes hierin. Flambeer met de cognac en blus met de rode wijn. Laat tot de helft inkoken.
-
Verwarm de grillpan en leg de dunne lendes op de hete grill. Gril aan beide kanten en laat verder garen tot de gewenste bakwijze. Kruid met peper en zout. Drappeer net voor het opdienen de plakjes lardo over het vlees. Door de warmte zal het vet ietwat smelten over het vlees.
-
Bak de frietjes goudbruin en gaar in heet frituurvet.
-
Werk de saus af met klontjes boter en klop met een garde tot de boter gesmolten is. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de dunne lendes overgoten met de bordelaisesaus met sjalotten, versgebakken frietjes en tomaat.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven