Gegrilde courgettes met dukkah en yoghurtdipsausje

Gegrilde courgettes met dukkah en yoghurtdipsausje

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de hazelnoten zonder vetstof in een pan op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Hak fijn.

  2. Dukkah: verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad gedurende 2 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout.

  3. Klop de kurkuma en olijfolie tot een dressing. Besprenkel de yoghurt met de kurkumaolie en de dukkah.

  4. Snij de courgette in lange niet te dikke staafjes van ongeveer 1,5 cm dik.

  5. Gril de plakjes tot ze aan beide zijden goudkleurige ribbeltjes krijgen. Kruid met wat peper en zout en laat afkoelen.

  6. Strooi een beetje dukkah over de courgetteplakjes.