Gegrilde courgettes met dukkah en yoghurtdipsausje
noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rooster de hazelnoten zonder vetstof in een pan op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Hak fijn.
-
Dukkah: verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad gedurende 2 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout.
-
Klop de kurkuma en olijfolie tot een dressing. Besprenkel de yoghurt met de kurkumaolie en de dukkah.
-
Snij de courgette in lange niet te dikke staafjes van ongeveer 1,5 cm dik.
-
Gril de plakjes tot ze aan beide zijden goudkleurige ribbeltjes krijgen. Kruid met wat peper en zout en laat afkoelen.
-
Strooi een beetje dukkah over de courgetteplakjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven