Gegrilde courgette met salsa van komkommer & fijne boontjes

Gegrilde courgette met salsa van komkommer & fijne boontjes

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de courgettes en snij met een canneleermesje groeven in de courgettes. Snij ze vervolgens in dikke schijven. Gril ze aan beide zijden en kruid met peper en zout.

  2. Schil de komkommers en snij in balkjes tot aan het binnenste vruchtvlees. Snij verder in kleine blokjes (= brunoise). Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

  3. Meng de komkommerblokjes met de sjalotsnippers en werk af met de witte wijnazijn, olijfolie en limoenzeste. Kruid goed met peper en zout.

  4. Kook de boontjes beetgaar in ruim gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water (zo behouden ze hun groene kleur). Laat afkoelen.

  5. Serveer de salsa, boontjes en gegrilde courgette samen op een bord.