Gegrilde bloemkool met BBQ-saus

Gegrilde bloemkool met BBQ-saus

Allergenen

Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en snipper de ui en de look zeer fijn.

  2. Warm de olie in een pan op een laag vuur, gooi de uisnippers erbij en roerbak totdat de ui doorzichtig wordt. Voeg de look toe. Blijf roeren zodat ze niet verbranden. Kruid met peper en zout en wat chilipoeder. Blijf roeren tot alles mooi rood is van de chilipoeder. Giet de ketchup erbij.

  3. Voeg de andere ingrediënten met kleine beetjes erbij en proef af en toe van de saus*. Laat 10 minuten zachtjes inkoken terwijl je blijft roeren. Laat de saus afkoelen.

  4. Snij de bloemkool in dikke schijven. Smeer de bloemkool met een kwast in met de BBQ-saus. Leg ze op de hete grill tot ze gaar zijn. De saus is heerlijk als ze karamelliseert bij een temperatuur van 160°C en hoger. Laat de BBQ-saus niet te heet worden.

  5. * De saus mag best wat zuurder of heter zijn dan je uiteindelijk zou willen, want dit zal afnemen op de barbecue.