Gegrilde Berloumi met venkel uit zoutkorst en sinaasappeldressing
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de barbecue met deksel voor tot 200°C.
-
Was de venkels en snij de stelen eraf. Pluk het venkelgroen en hou apart voor de afwerking.
-
Dep de venkel droog en leg in een aluminiumbakje.
-
Bedek met zeezout en plaats in het midden van de grillrooster. Sluit het deksel en bak 15 à 20 min.
-
Haal van de barbecue en laat de venkel afkoelen.
-
Laat het sinaasappelsap met de zeste tot de helft inkoken.
-
Laat afkoelen en roer de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
Snij de Berloumi in plakken van ½ cm dik.
-
Halveer de druiven.
-
Verdeel de waterkers over een schotel.
-
Breek het zout van rond de venkel en haal de venkels uit het zout. Snij ze in plakken en verdeel over de salade. Strooi de druiven erover.
-
Bak de Berloumi een paar min aan elke kant op een hete grill en schik op de groenten.
-
Besprenkel met sinaasappeldressing, kruid met peper en werk af met plukjes venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven