Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kruidenmengeling: meng 4 g zout, ½ kl gerookt paprikapoeder, 6 g bruine suiker, 1 kl komijn, ½ kl pilipili, 1 kl lookpoeder met 1 dl arachideolie.
-
Verwijder de steelaanzet van de aubergines, snij in de lengte in schijven van ± 1,5 cm dik en smeer elke schijf in met de kruidenmengeling. Laat minstens 1 u marineren, een hele nacht mag ook.
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode puntpaprika en snij in fijne blokjes.
-
Spoel de rijst in een fijne zeef en laat uitlekken.
-
Verhit enkele el arachideolie in een kookpot.
-
Bak de ui glazig. Voeg de paprikablokjes, 1 kl komijn en de rijst toe en roerbak 1 min mee met de ui. Blus met 360 ml water en voeg het bouillonblokje toe.
-
Breng aan de kook. Laat onder deksel op een zacht vuur koken zoals aangegeven op de verpakking van de rijst.
-
Spoel de maïs en kikkererwten onder koud, stromend water in een fijne zeef.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Voeg de maïs, kikkererwten en koriander toe aan de gare rijst. Kruid met cayennepeper en zout. Serveer warm of koud.
-
Wrijf met keukenrol de marinade van de aubergineschijven en gril ze 1 min aan elke kant op een matig vuur.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven