Gegrilde aubergine met granaatappeldressing en pistache

Gegrilde aubergine met granaatappeldressing en pistache

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi met zout en laat 30 min uitlekken in een vergiet.

  2. Verwarm de oven voor op 225°C.

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Pel de look en sjalotten en snipper alles fijn.

  5. Snij de koriander- en muntblaadjes fijn tot je 1 el van elk hebt.

  6. Haal de pitjes uit de granaatappel.

  7. Zet een steelpannetje op een middelhoog vuur en voeg de sjalotten, look, suiker, azijn, pilipili en 3 el water toe.

  8. Laat 1 min koken, haal van het vuur en laat afkoelen.

  9. Roer er de fijngesneden koriander, munt en 3 el granaatappelpitten door.

  10. Spoel het zout van de aubergines en dep ze droog.

  11. Meng 3 el olie met de garam masala en kurkuma tot een pasta en bestrijk de plakken aubergine ermee.

  12. Verwarm de grillpan en bak ze aan beide kanten in mooie, zwarte lijntjes.

  13. Schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olie en laat nog even verder garen tot de aubergines zacht zijn.

  14. Schik de plakken op een serveerschaal en schep de dressing erover.

  15. Garneer met de rest van de granaatappelpitten, blaadjes munt en koriander.

  16. Bestrooi met pistachenoten en serveer.