Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de aubergines in repen van 1 cm breed en 5 cm lang. Gooi de kern met de zaadjes weg.
-
Warm de olijfolie in een grote pan. Bak de auberginereepjes in ± 5 minuten goudbruin en knapperig. Roer af en toe.
-
Schep de auberginestukjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
-
Pel de teentjes look en snij middendoor. Fruit de teentjes look kort in van de olie waarin je de aubergines gebakken hebt.
-
Voeg de tomatenblokjes, de kerstomaatjes en basilicumblaadjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen. Roer af en toe.
-
Voeg de auberginereepjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
-
Kook de pasta beetgaar, maar 1 minuut minder dan op de verpakking aangegeven is.
-
Giet de pasta af en doe opnieuw in de pot.
-
Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Zet de pot op een laag vuur. Giet de auberginesaus en ½ van de Parmezaanse kaas over de pasta. Roer kort tot alle smaken vermengd zijn.
-
Doe de pasta met saus in een ovenschotel. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
-
Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten onder een middelhete grill tot de inhoud van de schotel borrelt en knapperig is.
-
Haal de schaal uit de oven en laat hem nog 5 minuten rusten voor je hem uitschept.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven