Gefrituurde sushirol met wasabimayonaise en opgelegde gember
Vis. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de sushirijst grondig.
-
Gaar de rijst 10 min in water met zout, op een zacht vuur.
-
Giet het overtollige water af en stort de rijst uit op een plateau, zodat het kan afkoelen. Zet niet in de koelkast.
-
Snij de komkommer in lange repen. Doe hetzelfde met de zalm.
-
Pel de avocado en snij in repen.
-
Schik de rijst op 2⁄3 van een norivel.
-
Schik de zalm, avocado en komkommer op de rijst en rol het norivel strak op.
-
Meng de bloem, de maïzena en het water tot een pasta. Kruid met wat peper en zout.
-
Draai de sushirol eerst door de verkregen pasta en daarna direct door de panko.
-
Frituur in de hete frituurolie op 180°C. Snij de sushirol in stukjes.
-
Wasabimayonaise
Doe het eiwit, de wasabipasta, de balsamicoazijn en de maïsolie in een hoge beker en laat 5 min staan.
-
Steek de staafmixer in de beker en mix, pulserend, tot een mooie en stevige mayonaise. Kruid met peper en zout.
-
Snij het loof van de radijsjes, maar laat er een beetje groen aan. Snij de radijsjes in 2.
-
Serveer de krokante sushi met de wasabimayonaise, stukjes radijs en opgelegde gemberschijfjes. Werk af met wat korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven