Allergenen

Eieren , Gluten , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng water aan de kook en leg de kwarteleitjes erin. Laat 3 min koken. Giet af en verfris onder koud water. Pel de eitjes.

  2. Klop het ei en eiwit los. Haal de gekookte kwarteleitjes door het eimengsel, de bloem en het paneermeel.

  3. Frituur de gepaneerde eitjes 2 min in een voorverwarmde friteuse op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met wat zwarte peper.

  4. Groen kruidenzout:
  5. Leg de bieslook, krulpeterselie en dragonblaadjes op een ovenplaat met bakpapier. Droog de kruiden 1 u op 60°C in de oven. Laat afkoelen en mix fijn met 1/2 fleur de sel.

  6. Pittig kruidenzout:
  7. Meng het paprikapoeder, de pilipili en ras el hanout door 1/2 fleur de sel.

  8. Lookdip:
  9. Meng de mayonaise met de mosterd, lookpasta en het eigeel. Kruid met cayennepeper.

  10. Serveer de gefrituurde kwarteleitjes met de twee soorten kruidenzout en de lookdip.