Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de stronkjes witloof en braiseer (*) de stronkjes met wat boter in een braadslede. Kleur mooi aan, kruid met peper, zout en snuifje suiker. Voeg 2 eetlepels water toe. Dek af met aluminiumfolie en laat gedurende ± 1 uur verder garen in de oven op 160°C.
-
Laat voor de saus de kalfsfond en het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout en monteer met 1 eetlepel koude boter. Hou warm.
-
Bak de kipgranaten of kipfilets in de olijfolie. Kleur aan alle zijden en laat verder garen in de oven gedurende 20 minuten op 160°C.
-
Spoel de aardappelen en snij in schijfjes van 5 mm dikte. Bak de rauwe aardappelschijfjes aan in olijfolie tot ze goudbruin zijn en laat verder garen in de oven gedurende 15 minuten op 160°C.
-
Dresseer de stronkjes witloof met de in 2 gesneden kipgranaat of kipfilet en aardappelschijfjes. Werk af met de saus.
-
(*) Braiseren is het gaar smoren van vlees, gevogelte of groenten in een beetje water of fond.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven