Gebakken spruitjes met ketjapsaus en sesam
Eieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de spruitjes onderaan met de punt van een mes kruislings in.
-
Breng licht gezouten water aan de kook en blancheer de spruitjes 5 min.
-
Giet de spruitjes af en halveer.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
Pel de look en snipper fijn.
-
Snipper het wit van de lente-uitjes fijn en snij het groen in fijne ringen.
-
Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak 1/2 van de look glazig.
-
Roer de rijst erdoor en bevochtig met 500 ml licht gezouten water. Laat 10 min garen op een zacht vuur onder deksel.
-
Roer de eieren los. Kruid met wat zout en zwarte peper.
-
Verhit wat arachideolie in een pan en bak 2 dunne omeletten.
-
Rol de omeletten op en snij in dunne slierten.
-
Roer samen met de hamblokjes en het groen van de lente-ui door de gegaarde rijst. Bestrooi met grofgehakte pinda’s.
-
Verhit arachideolie in een wok.
-
Roerbak de spruitjes enkele min. Roer de look en het wit van de lente-ui erdoor. Voeg de ketjap en sambal toe en laat even doorkoken.
-
Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer met de rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven