noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Amandelmelk: laat de amandelschilfers gedurende 8 tot 24 uur weken om ze zachter te maken. Ververs het water een of twee keer. Giet af en spoel met water. Pureer 1 deel geweekte noten met 2 delen water gedurende minimum 2 minuten in een blender op volle snelheid tot een glad, romig mengsel. Zeef door een neteldoek en druk de melk eruit voor een heel gladde amandelmelk.
-
Geroosterde pompoen: verwarm de oven voor op 200°C. Snij een groot stuk van de hals van de pompoen af tot ongeveer aan de ronding van de pompoen. Was, spoel en snij in schijfjes van ongeveer 2 cm dik. Leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Rooster gedurende 40 minuten of tot de schil en het vruchtvlees van de pompoen zacht zijn. Haal uit de oven en pureer tot moes. Kruid met peper en zout.
-
Kook de pasta in een grote hoeveelheid water met een snuifje zout net beetgaar.
-
Pel de ui en teentjes look. Snipper beide fijn. Bak het gehakt aan in een weinig boter. Voeg de fijngesnipperde ui en look, salieblaadjes, laurierblaadje, snuifje kaneel, peper, zout en nootmuskaat toe. Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de groentebouillon en de amandelmelk toe. De amandelmelk zorgt ervoor dat de saus wat romiger ordt. Laat even inkoken. Verwijder het laurierblaadje.
-
Voeg beetje per beetje de pompoenpuree toe en meng alles op een laag vuur.
-
Meng de pasta er beetje bij beetje voorzichtig door; zorg dat hij niet breekt.
-
Strooi de Parmezaanse kaas erover en werk af met een paar blaadjes salie.
-
Tip 1: de melk blijft een paar dagen goed in de koelkast. Het is normaal dat het mengsel gaat schiften, dus roeren voor gebruik!
-
Tip 2: de notenmelk kan je in smoothies, gebak, soep of ontbijtgranen doen. Soms smaken ze sterk naar het hoofdbestanddeel, soms vlakker. In dat geval kan je vanille of agavesiroop toevoegen. Probeer ook eens een beetje fleur de sel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven