Gebakken knolselder met crème, beurre blanc met appel en kaaskoekje

Gebakken knolselder met crème, beurre blanc met appel en kaaskoekje

Allergenen

Selder , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 4 schijven van 10 x 8 cm van de knolselder. Hou apart.

  2. Kook de rest van de knolselder zacht in melk, zout en water. Giet af en mix tot een gladde crème. Kruid met peper en zout en hou apart.

  3. Beurre blancsaus:

    pel de sjalot en snipper fijn. Voeg de sjalot, laurier, tijm, witte wijn, appelsap en ciderazijn samen en laat bijna volledig inkoken. Voeg de room toe en laat opkoken. Giet door een zeef. Werk de room op met de boter, kruid met peper en zout.

  4. Bak de knolselderstukken in hete boter. Voeg de groentebouillon toe en laat de knolselder zacht worden. Voeg op het einde de Luikse stroop toe aan de pan en blus alles met de balsamicoazijn. Roer goed met de pan zodat de knolselder mooi glaceert met de stroop.

  5. Verwarm de oven voor op 160°C.

  6. Rasp de hazelnoten en meng met de geraspte parmezaan.

  7. Strooi open op een bakpapier en bak 10 min in de voorverwarmde oven tot een koekje.

  8. Serveer het stuk knolselder met de knolseldercrème en de appelsaus. Werk af met het kaas-notenkoekje.