Garnalenkoekjes met crunchy pindasaus

Allergenen

Schaaldieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pindasaus

    Breng de suiker met de rijstazijn aan de kook en laat inkoken tot een lopende siroop. Laat afkoelen.

  2. Pel 1 sjalot en snipper fijn. Snij de pepers in kleine stukjes en hak de pinda’s fijn. Snipper de koriander fijn tot je 1 el hebt. Roer sjalot, vissaus, 2 pepertjes, pinda’s en koriander door de afgekoelde siroop.

  3. Garnalenkoekjes

    Meng de geschilde gember en 2 sjalotten, de rest van alle koriander en de in stukjes gesneden chilipeper in een hakmolentje heel fijn. Voeg vissaus, limoenzeste en scampi’s toe en pulseer tot het een samenhangend geheel vormt. Er mogen nog stukjes scampi’s zichtbaar zijn. Kruid met versgemalen peper. Vorm 20 à 25 platte koekjes met natte handen. Zet in de koelkast.

  4. Meng in een steelpannetje de kandijsuiker met 1 el water en breng aan de kook. Zet het vuur uit.

  5. Verwarm de ovengrill voor.

  6. Bestrijk de garnalenkoekjes met olie en schik ze op een bakplaat.

  7. Gril 1 min, lak ze af met kandijsuiker en bak goudbruin en gaar. Ze moeten stevig aanvoelen.

  8. Serveer in little gem-slablaadjes met de crunchy pindasaus.