Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Roux

    Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend kort bakken tot de bloemsmaak eruit is.

  2. Kroketten

    Los het visbouillonblokje op in het water en giet samen met de melk bij de roux. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus. Blijf roeren en laat goed doorkoken tot er luchtbellen verschijnen. bewaar de eiwitten voor het paneren.

  4. Meng de gemalen kaas met de saus en roer 400 g garnalen erdoor. Giet het mengsel in een lage kom en zet 1 nacht in de koelkast.

  5. ’s Anderendaags

    Vul een bord met de panko en een ander bord met 1 deel maïzena en 2 delen bloem. Klop in een derde bord de eiwitten los.

  6. Maak garnaalkroketjes en rol ze eerst door de bloem, daarna door het eiwit en als laatste door de panko. Vorm ze allemaal tot ± dezelfde vorm en grootte. Leg op een schaal en zet in de koelkast tot het frituren.

  7. Spoel de peterselie en dep goed droog.

  8. Verwarm de frituurolie tot 175°C en frituur de droge peterselie kort tot ze krokant is. Let op voor spatten als de peterselie in de olie komt.

  9. Bak de garnaalkroketten enkele minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

  10. Schik de garnaalkroketten en peterselie op een aperitiefplank. Werk af met nog wat verse garnalen en citroenpartjes en serveer.