Selder , Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de oven voor op 220°C.
-
Pel de garnalen en bewaar ze in de koelkast. Verdeel de koppen en pantsers van de garnalen over een bakplaat met bakpapier.
-
Bak 15 min in de voorverwarmde oven. Roer er de tomatenpuree door en laat nog 5 min verder bakken.
-
Pel de ui en snij grof. Was de selder, venkelstelen en wortel en snij grof. Plet de tenen look met de platte kant van een chefmes of met de handpalm.
-
Verhit 25 g boter in een kookpot. Bak de ui en selder glazig.
-
Roer de wortel, venkelstelen en look erdoor. Voeg de garnaalkoppen en pantsers toe. Blus met de witte wijn en laat verdampen.
-
Bevochtig met de visfumet en breng aan de kook. Laat 15 min rustig koken, mix en zeef door een fijne zeef. Laat afkoelen.
-
Laat de gelatine weken in koud water.
-
Smelt 50 g boter in een kookpot. Klop 70 g bloem door de boter met een klopper. Voeg al roerend straalsgewijs 500 ml garnalenfond toe. Laat 1 min koken.
-
Haal van het vuur en roer er 2 eidooiers 1 na 1, de uitgeknepen gelatine en de gepelde garnalen onder. Bewaar de eiwitten voor later. Kruid met cayennepeper en zout.
-
Stort de vulling 2 cm hoog in een beboterde ovenschotel.
-
Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot het geheel opgesteven is.
-
Vul 3 diepe borden: 1 met paneermeel, 1 met de overige bloem en 1 met 4 losgeklopte eieren en de 2 overige eiwitten.
-
Haal de vulling uit de koelkast en snij in gelijke delen van ongeveer 5 op 3 cm.
-
Haal elk deel eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen (ei en paneermeel).
-
Frituur de garnaalkroketten in een voorverwarmde friteuse op 180°C tot ze goudbruin zijn.
-
Serveer met wat peterselie, een stukje citroen en nog wat gepelde garnaaltjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven