Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: meng de bloem, de suiker en het zout in een grote kom.
-
Snij de koude boter in kleine blokjes en verdeel over de bloem in de kom.
-
Werk de boter met je vingertoppen door de bloem tot een korrelig deeg.
-
Besprenkel met het water en toefjes zure room en kneed tot een samenhangend deeg.
-
Druk het deeg plat op een vel bakpapier. Verpak in plasticfolie en leg minstens 1 u in de koelkast.
-
Vulling: schep de bessen met de suiker, het zout, het citroensap en het maïszetmeel door elkaar.
-
Verwarm de oven op 225°C.
-
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een cirkel van ± 35 cm doorsnede.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik het deeg erop.
-
Lepel de vulling en vrijgekomen sappen in het midden van het deeg en laat een rand van ± 7 cm vrij.
-
Vouw de rand over de vulling en laat het midden open.
-
Klop het ei los met 1 kl water en bestrijk de deegrand ermee.
-
Bestrooi met rietsuiker.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 30 min.
-
Haal uit de oven en laat 20 min afkoelen op een rooster. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven