Frisse komkommersoep met munt, gember en amandelen

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en pers de look. Schil de gember en rasp grof.

  2. Schil de komkommers, snij in de lengte middendoor en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snij het vruchtvlees in stukken. Doe met de yoghurt, het citroensap, de look, de geraspte gember, 1 kl zout en ½ kl gemalen witte peper in de blender en mix glad. Zet koel weg.

  3. Garnituur

    Breng 1 l water aan de kook en voeg 4 takjes munt toe. Snij de gember in flinterdunne plakjes en voeg bij de munt.

  4. Snij de bloemkool in hele kleine roosjes en blancheer beetgaar in het gember-muntwater. Laat schrikken onder koud water en bewaar in een afgesloten plastic doosje in de koelkast.

  5. Verhit een bodem olijfolie in een steelpan en bak de amandelschilfers goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout en laat afkoelen. Snij de rest van de muntblaadjes in fijne reepjes en schep door de amandelen. Bewaar het mengsel in een glazen potje.

  6. Giet voor vertrek de koude soep in een thermos.

  7. Verdeel de bloemkoolroosjes over kommen. Giet de koude soep erover en werk af met de gebakken amandelen.