Frietjes van schorseneren

Frietjes van schorseneren

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de citroen middendoor en knijp hem uit boven een kom melk.

  2. Spoel de schorseneren schoon in stromend water. Schil ze en snij ze in dunne staafjes of frietjes. Dompel de staafjes meteen in de melk met citroensap. Haal ze uit de melk en droog ze. Giet bloem in een kom en wentel de schorseneerfrietjes door de bloem.

  3. Verhit de olie in de frituurpan. Frituur de schorseneren 2 keer zoals bij zelfgebakken aardappelfrietjes, maar dan ietsje korter, omdat de staafjes dunner zijn. Frituur ze de 1ste keer gedurende ± 3 minuten.

  4. Haal de frietjes uit de frietketel en laat ze uitdruipen. Dompel ze nadien voor een 2de keer in de olie. Frituur ze nu ongeveer 2 minuten, tot ze goudbruin zijn.

  5. Haal ze uit de friteuse en laat uitlekken. Bestrooi met zout.

  6. Serveer met verse kruidenmayonaise: hak verse kruiden zoals bieslook, dille, platte peterselie … heel fijn en meng met de mayonaise.