Frangipanetaart met kiwi

Frangipanetaart met kiwi

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.

  3. Schik het bladerdeeg in de vorm en prik het deeg in met een vork. Bedek met een vel aluminiumfolie en vul met bakparels. Bak het bladerdeeg 15 min blind. Verwijder na de baktijd de bakparels en aluminiumfolie.

  4. Klop de malse boter glad met de bloemsuiker en klop daarna de eidooiers erdoor.

  5. Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit toe aan het beslag.

  6. Voeg als laatste de melk toe en roer het beslag mooi glad.

  7. Verdeel sinaasappelmarmelade op het bladerdeeg. Verdeel het beslag over het bladerdeeg.

  8. Schil de kiwi’s en snij ze in fijne schijfjes. Verdeel de kiwi’s over het beslag.

  9. Bak de taart 25 minuten op 180°C.

  10. Verwarm de laatste el sinaasappelmarmelade samen met water. Smeer dit over de taart als hij uit de oven komt.