Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Amandelcrumble

    Meng met je vingertoppen de boter met de bloem, kandijsuiker, amandelmeel en een snuifje zout tot een kruimelig deeg. Zet 15 min in de koelkast op bakpapier.

  3. Zet op een ovenplaat en bak 10 min in de voorverwarmde oven. Roer door elkaar en bak nog 10 min.

  4. Verhoog de oventemperatuur tot 175°C.

  5. Gesuikerde amandelen

    Meng de amandelschilfers met de suiker en Amaretto. Zet op een ovenplaat met bakpapier en bak 5 min in de oven.

  6. Vanilleroom

    Hak de chocolade fijn. Warm de room op. Voeg de chocolade toe en roer tot alles gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Voeg de afgekoelde room en de vanillesuiker bij de mascarpone. Klop op. Bewaar in een spuitzak met gekartelde mond in de koelkast.

  7. Coulis

    Verwijder het kroontje van de aardbeien. Mix de aardbeien met de suikersiroop tot een gladde coulis.

  8. Afwerking

    Verdeel de crumble over 4 dessertglazen. Schep er een bol vanille-ijs op. Spuit de vanilleroom erbij. Giet er wat coulis over. Werk af met verse aardbeien en gesuikerde amandelen.