Forel op Ardeense wijze

Forel op Ardeense wijze

Allergenen

Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotjes en snij in flinterdunne plakjes. Pel het teentje look en hak fijn.

  2. Strijk 4 vellen aluminiumfolie in met gesmolten boter.

  3. Spoel de forellen onder stromend koud water en dep ze droog. Leg ze op de beboterde folie.

  4. Schik de sjalotplakjes op de forellen. Strooi peterselie, looksnippers en spekblokjes erover. Leg het takje tijm erbij en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Vouw de pakketjes halfdicht. Besprenkel met citroensap en giet de wijn erbij. Vouw zorgvuldig en volledig dicht, want er mag geen stoom ontsnappen.

  6. Leg de papillotten 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  7. Serveer met aardappeltjes in de schil. Snij de papillotten pas open aan tafel.