Fluwelen kip met paddenstoelen en oestersaus
Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de grote paddenstoelen in stukken, trek de kleine paddenstoeltjes uit elkaar.
-
Fluwelen kip: klop het eiwit in een klein kommetje los met een vork.
-
Neem 1 el eiwit en doe dit in een kom samen met de maïzena, sherry en het zout.
-
Snij de kip in reepjes en schep ze door het mengsel. Laat 30 min rusten in de koelkast.
-
Vul de wok met het water en breng aan de kook, voeg olie toe.
-
Voeg de kippenreepjes gescheiden van elkaar toe met behulp van stokjes en kook tot de buitenkant wit maar het vlees binnenin nog rauw is (± 40 sec).
-
Laat uitlekken in een vergiet, giet het water weg en droog de wok.
-
Saus: pel het teentje look en snipper fijn. Meng de maïzena, oestersaus, sesamolie, look en water in een kleine kom.
-
Verhit de wok, voeg 1 el olie toe en roerbak de verse paddenstoelen tot ze hun vocht lossen. Kruid met zout en haal uit de wok.
-
Voeg de Japanse wokmix toe en roerbak. Haal uit de wok en wrijf de wok schoon met keukenpapier.
-
Verwarm de wok, voeg 1 el olie toe op een hoog vuur en roerbak de kip 2 min. Voeg de paddenstoelen en wokmix toe en schep door de kip.
-
Giet de saus erbij en roerbak tot de saus gaat dikken (± 1 min).
-
Serveer met witte rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven