Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Platbroden: meng het bakpoeder door de bloem en voeg het zout en de Griekse yoghurt toe. Roer goed door en kneed tot een egaal deeg.
-
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er kleine bolletjes van.
-
Smeer in met zonnebloemolie en laat op een tochtvrije en warme plaats 15 min rusten onder een propere handdoek.
-
Rol elk balletje uit tot een platte cirkel van 0,5 cm dik.
-
Bak aan de ene zijde 2 min in een antikleefpan zonder vetstof op een matig vuur. Laat het brood rustig bruin worden en draai om. Herhaal voor de andere zijde.
-
Bewaar de gebakken platbroden in een propere handdoek tot gebruik. De stoom die vrijkomt zal ervoor zorgen dat de broden zacht blijven.
-
Topping: stoom of kook de kipfilets gaar.
-
Giet af en trek het vlees van de kipfilets met een vork uit elkaar.
-
Meng het vlees met 60 ml BBQ-saus.
-
Roer de overige BBQ-saus door de passata en kruid met de spaghettikruiden.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes. Pel de rode ui en snij in halve ringen.
-
Besmeer de platbroden met de passata en beleg met de rode paprika, ui en het kippenvlees.
-
Bestrooi met de gratinmix en cheddar.
-
Bak 6 à 8 min in de voorverwarmde oven en serveer.
-
Werk af met platte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven