Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pudding: klop de melk met de eidooier, 30 g suiker en het puddingpoeder los met een klopper.
-
Breng al roerend aan de kook tot de pudding begint te binden. Laat nog 1 min, al roerend, doorkoken en haal van het vuur.
-
Schep de pudding over in een ander kommetje en dek af met plastic folie. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Flanbeslag: doe de melk in een ruime mengkom. Scheid bij 2 eieren het eiwit van de eidooiers. Voeg de 2 eidooiers en 2 volledige eieren bij de melk. Bewaar het eiwit apart. Voeg 45 g bloem en 50 g suiker toe en mix met de staafmixer tot een glad beslag.
-
Snij de vanillestok in de lengte in 2 en schraap de zaadjes er met een mes uit. Voeg toe aan het melkmengsel. Voeg ook de pudding toe en mix opnieuw met de staafmixer.
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Klop de 2 eiwitten stijf en spatel onder het flanmengsel.
-
Vet een taartvorm in met boter en bebloem.
-
Leg het taartdeeg in de ingevette en bebloemde taartvorm.
-
Giet de flanvulling op het taartdeeg en plaats 1 u in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en plaats er een taartrooster bovenop. Draai de taart om op de rooster. Verwijder de bakvorm en laat ondersteboven minstens 15 min afkoelen.
-
Draai de flantaart om en snij in stukken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven