Flan met Pineau des Charentes
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vet de ovenschotel in met boter en bestrooi hem met bloem. Schik het bladerdeeg erin en druk overal goed aan. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
-
Verwarm de oven voor op 185°C.
-
Bedek met een vel bakpapier en bakparels. Bak 10 min blind in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Verwijder het bakpapier en de bakparels.
-
Splits de eieren. Mix de dooiers met de bloemsuiker tot een ruban.
-
Voeg de maïzena, room en Pineau des Charentes toe en mix opnieuw. Zet apart.
-
Klop de eiwitten op tot wit schuim.
-
Spatel de opgeklopte eiwitten bij het mengsel en giet op het gebakken bladerdeeg.
-
Bak 25 à 30 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
-
Check of de flan genoeg gebakken is voordat je hem uit de oven haalt.
-
Laat afkoelen alvorens aan te snijden. De flan is nog lekkerder als hij even in de koelkast heeft gestaan.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven