Allergenen

Selder , Schaaldieren , Eieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look. Snipper de ui en look fijn.

  2. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de selderstengels in fijne halve maantjes.

  3. Rits de dragonblaadjes los en snij ze fijn.

  4. Smelt de boter en laat bruisen. Voeg de uisnippers, wortelblokjes, selder en look toe en laat even stoven. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg tijm, laurier en vissaus toe. Laat 1 min bakken.

  5. Overgiet met de wijn, voeg dragon toe en laat inkoken. Blus met de fond en laat tot ½ inkoken. Kruid met peper en zout.

  6. Pel de scampi’s, snij de vis in stukken en schik in een ovenschaal.

  7. Snij de dille fijn.

  8. Verwarm de aardappelpuree en schep er de boter, zure room, dille, eidooiers en mierikswortelpuree door. Kruid met zout.

  9. Giet de warme groentesaus over de vis en dek af met een laag puree. Trek er wat piekjes in met een vork of maak toefjes met een spuitzak.

  10. Bak goudbruin onder een hete grill.

  11. Haal uit de oven en serveer warm.