Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schrob de aardappelen schoon en snij ze ongeschild in dikke plakken van 1,5 cm. Snij elke plak erna in dikke frieten van 1,5 cm.
-
Leg de frieten in een pan en overgiet met water. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken op een laag vuur. Haal uit de pan en dep de frieten droog.
-
Doe de frieten in een kom en meng er voorzichtig 2 eetlepels olijfolie door. Kruid met peper en zout. Schik ze naast elkaar in een bakblik.
-
Plaats 10 minuten in de oven en draai de frieten om. Ga verder tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de zelfrijzende bloem met het maïsmeel. Kruid met peper en zout en voeg geleidelijk het water toe. Klop tot een glad beslag.
-
Klop het eiwit licht op en schep door het beslag.
-
Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan of wok tot 200°C.
-
Snij de visfilet in stukken en wentel ze door de bloem. Kruid ze met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal ze door het beslag.
-
Bak de vis in kleine hoeveelheden goudbruin in hete olie en gaar in 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de fish & chips met partjes citroen en tartaarsaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven