Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pekel
Meng het koude water met het zout en de suiker.
-
Snij de vis in de gewenste porties en laat 30 min trekken in de pekel in de koelkast.
-
Haal de vis uit de pekel en spoel af onder koud, stromend water. De vis is stevig en heeft reeds meer smaak.
-
Bierdeeg
Meng de gist met het bier.
-
Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout. Klop door het bier.
-
Verfris met het citroensap en voeg de gehakte koriander door het beslag.
-
Laat voor gebruik 30 min rusten op kamertemperatuur.
-
Dep de stukken vis goed droog en haal door het beslag.
-
Bak de vis goudbruin in een diepe pan met veel olie of een frietketel met frietvet van 180°C.
-
Aardappelwedges
Was de vastkokende aardappel en snij in partjes.
-
Meng de partjes met olie, peper en zout en eventueel viskruiden.
-
Bak gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 175°C.
-
Serveer de gebakken vis met wat citroen en aardappelwedges.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven