Fingerfoodloempia’s met kip en scampi’s

Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en pers fijn.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.
-
Hak de pinda’s grof. Snipper de koriander fijn.
-
Hak de scampi’s in een hakmolen tot puree. Meng het gehakt met de scampi’s. Roer de look, gember, chilipeper, vissaus, suiker, pinda’s, koriander en paneermeel erdoor.
-
Klop de eiwitten los met een mespunt zout.
-
Snij van het filodeeg vierkante stukken van 12 x 12 cm. Leg 2 vellen op elkaar, smeer elk vel in met wat arachideolie.
-
Neem 20 g vulling en verdeel over 1 zijde van het filodeeg. Blijf 1 cm van de rand. Vouw de randen wat naar binnen en rol het deeg op. Haal de uiteindes van de rolletjes door het eiwit en nadien door de panko. Leg op een ovenplaat met bakpapier.
-
Bak 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
-
Serveer de loempia’s met mangochutney.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven