Financiers met praliné-choco

Financiers met praliné-choco

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 36aed31d4f0fc2c42855bd7ffe5d8cbd9b09640c8a1d4143bca0717f5b815596.jpg

    Smelt de boter in een steelpan tot 155°C om een beurre noisette (= hazelnootboter) te bekomen. Giet de beurre noisette door een fijne zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Zeef de bloem, het amandelpoeder, de bloemsuiker en de cacao in de mengkom van de keukenrobot.

  4. Klop de eiwitten onder het poedermengsel.

  5. Spatel de afgekoelde hazelnootboter beetje bij beetje erdoor. Doe het beslag in een spuitzak.

  6. 202bbe701ff15e39f5352f241d76f5f4eff95d5a05f784a7cceedeac8fcaa7b6.jpg

    Vet de siliconenvormen in en vul de vormen met de spuitzak voor driekwart.

  7. Bak 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de financiers uit de oven, haal ze uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

  9. cec553cc9d5d0f07ba6129f4d8ab97b92bde5b5e2a168e06f916bedabb250b4b.jpg

    Verwarm de praliné-chocopasta kort in de microgolfoven tot het vloeibaar is. Vul de holtes van elke financier ermee.

  10. Werk af met een gepelde amandel.