Schaaldieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de teentjes look en snipper fijn. Snij de chilipeper middendoor en verwijder de zaadlijsten. Plet het pepertje. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Doe ze in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie, de fijngesnipperde look, geplette chilipeper en zout toe. Meng dit door de scampi’s. Plaats de kom in de ijskast terwijl je de rest voorbereidt.
-
Leg de spaghetti in een handdoek, vouw hem toe en breek de spaghetti in kleine stukjes van ongeveer 5 cm.
-
Pel de ui en snipper fijn. Snij de chorizo in kleine stukjes. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en hak fijn.
-
Neem een pan, voeg olijfolie toe en fruit de ui even aan in de olie. Voeg de gebroken spaghetti en de chorizo toe. Voeg vervolgens de fijngehakte tomaten toe. Blus met de witte wijn en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 à 10 minuten garen.
-
Haal de scampi’s uit de ijskast en voeg deze toe aan de tomaten. Laat even sudderen tot ze gaar zijn en het vocht bijna volledig uit de pan is.
-
Verdeel de fideuà over de borden. Werk af met wat limoen en fijngehakte peterselie.
-
Tip: je kan in plaats van kippenbouillon, bouillon maken met de schalen van de scampi’s.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven