Fazantfilet met bospaddenstoelen, mascarpone en tagliatelle
Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe het vlees in een hersluitbaar plastic zakje.
-
Rits de tijmnaaldjes los en snij fijn. Plet de jeneverbessen en meng samen met de tijm door de koolzaadolie. Kruid met peper en zout en giet over het vlees. Leg 1 nacht in de koelkast.
-
Borstel de paddenstoelen schoon en snij eventuele grote exemplaren in stukken.
-
Pel de look en pers fijn. Snij de dragonblaadjes fijn.
-
Haal de fazant uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de paddenstoelen op een hoog vuur. Voeg de looksnippers en dragon toe, kruid met peper en zout.
-
Blus met marsala en roer de mascarpone erdoor. Laat smelten op een laag vuur. Hou warm.
-
Breng een pot licht gezouten water aan de kook.
-
Haal de fazant uit de marinade en giet de olie in een hete pan.
-
Bak de filets 5 min op de velkant tot die goudbruin is. Draai om en zet nog 6 min in de oven. Dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min rusten.
-
Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Voeg een kop kookvocht bij de mascarponesaus en giet de pasta af.
-
Roer de saus glad en schep de tagliatelle eronder. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven